0

Påsk i paradiset eller Hur många pinnar kan det finnas i Bankeböte?

Man skulle också kunna ha undertiteln, Det som göms i slyn kommer fram vid röjning.

Tiden rinner iväg, näste vecka kommer staketet. Innan dess var vi tvungna att röja längst med staketlinjen. Så Långfredag till trots, det var bara att ta på sig arbetsbyxor och arbetshandskar och ge sig ut i duggregnet.

Det skulle dock bli en mycket lång Långfredag. Halva dagen fick vi ägna oss åt att dra fram andras skräp från det som skall bli stängslad hage. Det vi trodde var några kvarblivna plankor från en gammal brygga visade sig vara hela härliga bryggan med långa gamla telefonstolpar, brädor, en gammal träsoffa, öglor, kedjor och cementsänken. Det är inte så bra för dikor med kalvar och gå runt bland spik och telefonstolpar som sipprar ut gift. Än mindre ekologiska kossor. Föresten är det nog inte bra för någon.

Men Pettersson gjorde ett strålande jobb (ja det är vad vi döpt fyrhjulingen till, även om de flesta bara säger fyrhjulingen) och drog ut stolpe efter stolpe. Några fick vi bära, andra rulla. Även mamma var med och hjälpte till.

 
 
Vid halv sex var vi så trötta så vi orkade inte lyfta en pinne till. Vad jag minns har jag inte varit så trött i både kropp och huvud i hela mitt liv.

Men efter regn kommer sol. Påskafton bjöd på sol från blå himmel och vi kunde göra färdigt det som var tänkt. Det blev ytterligare några timmars hårt jobb med att köra ris och elda, men med kaffe i solen och blåsippor runt fötterna är det ändå ganska ok. Och oj vad gott ägget, sillen, laxen och snapsen smakade senare på kvällen när vi efter en tupplur och en dusch satte oss ner hos mamma.

Påskdagen fick bli en vilodag men imorgon på Annandagen skall stolparna ut och det sista slyet bort.