1

En riktig röjarhelg med en skön vårkänsla.


I helgen kom både David o Kira och Rebecca o Felicia till Bankeböte, så vi passade på att nyttja dem för lite arbete.

Vi startade i vårsolen och började med att röja undan det sista riset i hagen som blev kvar från förra säsongen. Det kändes mycket skönt att kunna bocka av det och nu är det mesta av de buskar och träd som planerats att tas bort faktiskt borta. Till hösten skall vi nog ta lite mer slånbär och småträd men det är mer finputs.

Naturligtvis kom mormor ut till Bankeböte en sådan här helg och naturligtvis kom hon med sin sedvanliga kaffekorg och fika intogs i solen. Efter det så gav vi oss på den första delen av etapp två av det som vi kallar Ladugårdsröj.

Vi har fått löfte av kusin Martin att få hjälp att dra ut en del större maskiner som står nedsjunkna i jord och som fallit igenom trägolv. Vi har också pratat med en skrothandlare som kommer och hämtar när vi är redo. Men vi började oss nu med att dra ut allt mindre skräp. Och oj vad det finns mycket av den varan. Vagnar, delar av vagnar, kedjor, gamla hinkar, järndelar ingen har någon aning vad de använts till, plog, en halv spade, hängrännor och plåtbitar.

 

Kenneth hade inhandlat en s.k. tigersåg som gjorde succé. Han och David gick lös på allt möjligt med järnhjul, stora muttrar och järnbrickor. Sällan jag sett min son lycklig över en maskin, men det fick jag se denna dag.

Någon som har en aning om vad denna tunna använts till?
 
Någon som är intresserad av ett gammalt tröskverk?
Det är inte traktens prydligaste ladugårdsplan
 
Ett strålande jobb och efter några timmar hade de fyllt planen utanför med allt möjligt och omöjligt.

Som belöning för hårt jobb serverades rådjurstek och rotfruktsgratäng samt Kiras magiska svampar, glass och fruktsallad.

 

Vi vaknade till en söndag med sommartid, 17 grader och vår. Blev en skön vilodag med promenad och häng med David o Kira och vi fick alla en massa ny energi.

Ladugårdsplanen ser fruktansvärd ut och vi har en stor rishög som väntar på regn så vi kan elda upp det. Men annars är hagen redo för vår, sommar och kossor och vi känner oss mycket nöjda med helgens insats.