0

Arbetshelg med både ett synbart och tillfredställande resultat

I helgen blev det arbetshelg med Lundgrens. Efter lite fram och tillbaka i kalendern beslöt vi att trots att David inte kunde komma skulle vi andra köra på.

Idén var att vi skulle röja i ladugården. Nu tänker ni som följt oss ett tag, har vi inte hört det här förr om hur ni röjer i ladugården? Och det är sant. Anna ifrågasatte också saken, hon tycket att vi hade röjt, plockat bort och eldat upp skräp från ladugården flera gånger men ett halvt år senare så var det fullt med grejer igen. Det måste erkännas att en av våra specialiteter är att flytta runt saker.

I vintras när Anders var här en helg och Angelica var hemma så började vi att kastade ut saker från de gamla svinstallarna längst bort i änden av ladugården. Och så började vi fylla på med skrymmande hönsnät och plåt som stått utspritt. Nu ville vi fortsätta att samla ihop saker då ett av våra problem är just att det är så utspritt. Tex tegelpannor, brädor av olika slag, staketpinnar och presenningar som är utspritt på flera olika ställen i ladugården.

Sju personer i ladugården blev lite trångt även om den är stor, så Kenneth och Anders fortsatte med projektet att röja gran runt gärdena. Och vi andra satte igång att börja städa upp i ladugården.

En rejäl hög med tegelpannor flyttade Rebecca med bestämda steg bort till utrymmet i svinstallarna där det redan stod ett gäng.

 
 
 
Våra kvarvarande gamla möbler tillsammans med en del från mamma och pappa samlades ihop.  Här stod också en gammal mulltoa, spis, kylskåp och ett handfat. Fattades bara en madrass, täcke och kudde för en komplett bostad. Alla stolar och de hopfällbara borden samt kylskåpet fraktades till magasinet där vi har en idé att vi skall kunna ha en samling/festlokal. Och allt övrigt som hör till en bostad samlades längst bort i andra änden av ladugården.
 
 

En gammal hästbox städades ur och där lade vi in en hög med saker som vi vill ha kvar utan något egentligt mål och mening. Och så Kenneths alla fågelbord och holkar.

Mycket skall slängas eller brännas och andra saker har flyttat in till andra delar av ladugården. Efter några varv med kvasten fanns det utrymme för byggmaterial på ett ställe, presenningar på ett annat och alla verktyg och motorsågar på ett annat, samt en massa fria utrymmen.

 

 
 
 
Sen eftermiddagen kunde vi mycket nöjda stänga dörren och avsluta dagen. Visst skulle det kännas skönt att köra en tvätt och lite färg, men där är vi inte ännu. Nu skall vi fixa med tak och körbana innan vi kan snygga till mer ordenligt. Så ni lär få höra mer om ladugården.

Vi firade med god mat, vin och bubbel och skålade för oss själva och kunde konstatera att vi efter denna dag faktiskt gjort skillnad som syntes.

Om du vill kan du läsa mer om ladugården, Vår ladugård är 100 år eller Mer historia om ladugården och dess innehåll