0

Arbetshelg i minusgrader och snö

Äntligen fick vi till en arbetshelgen och vi kunde hjälpas åt att röja undan  grenar och trasiga träd från snöstormen förra vintern.
I våras var vi tvungna att ägna oss åt att få bort allt som låg i vägen vid vägar och staket.Sen kom värmen och torkan och vi kunde inte såga pga brandrisken och att det var fysisk omöjligt att utföra något arbete över huvud taget. I höst har Kenneths onda knä begränsat oss i vad vi kunnat göra och så mycket annat var tvunget att göras. 
Så nu i november fick vi  hjälp att fälla några större trasiga träd runt omkring husen och vi lyckades i helgen samlas för en gemensam arbetsinsats. Rebecca, Felicia och David kom. Anders kom också vilket vi var mycket tacksamma för då ju Kenneths insats var minimala pga det opererade knät.
 
Klockan nio var alla samlade och vi lyckades få igång både traktor och motorsåg. Ett lag tog traktorn med vagn och ett lag fyrhjulingen och kärran. Anders skötte motorsågen och vi andra drog ris. Med någon minusgrad och lite snöglop i luften var det lite bitigt i kinderna men när klockan var tre och skymningen började komma och våra kroppar började ta slut så hade vi lyckats röja undan allt det vi hade planerat.
Tyvärr så är det mycket kvar av brutna träd och grenar både utmed vägar och inne i skogen men vi får ta en  dag i vår igen.
 
Enligt det som nu är tradition så samlades vi och åt middag på kvällen och denna gången för första gången hos oss. Det var ett bra tillfälle att ta av hjortköttet och mamma åtog sig att som vanligt fixa till maten. Gryta på hjortköttet och så hade Lundgrens fixat cheescake. i  
Nöjda och belåtna kunde vi skåla för oss själva och vår egen insatts. 
Korv och dryck togs på stående fot för att inte tappa värme och fart.
 
Korv och lite varm äppelglögg smakade fint
 
Fortfarande glada och köra fyrhjuling är ju alltid roligt
 
 
 
 
Trött!!!!